Индонезия е най-спокойната страна за живеене в света, следвана от Австралия. Това разкрива ново проучване, пише "Дейли мейл".

Изследователите изготвят списък с най-спокойните нации. Те анализират редица фактори, включително личните права на гражданите, шума и светлинното замърсяване, температурата, броя на официалните празници и броя на спа центровете.

Третото място в класацията е за Исландия, а четвърто и пето отиват при Нова Зеландия и Шри Ланка.

Проучването, направено от lastminute.com, установява, че Индонезия е с най-висок рейтинг със своята брегова линия с дължина над 88 хиляди км., което означава, че плажът никога не е твърде далече. Освен това страната има над 186 зелени площи, а средната температура е 25 градуса по Целзий, което я прави идеалното място за наблюдение на вълните.

Австралия пък, която е класирана на второ място, дава на работниците си средно 30 дни годишен отпуск, има над 40 хил. км. брегова линия и 187 зелени площи.

Въпреки че има средна температура от 1,75 градуса, Исландия печели третото място със средно 36 дни годишен отпуск и едно от най-добрите места, където може да се насладите на Северното сияние.

Нова Зеландия е похвалена за своите граждани, получаващи около 31 дни годишен отпуск, така че да могат да се насладят на 253 зелени площи и над 24 140 км брегова линия.

Шри Ланка заема пета позиция със средна температура от 27 градуса, буйни дъждовни гори и граждани, които се радват на 40 дни почивка.

На шесто място е Кипър. Според местната легенда, митичната богиня на любовта – Афродита е родена на бреговата линия на Кипър, което я прави едно от най-величествените места на острова. Кипърците се радват на средни температури от 18 ° C, 34 дни годишен отпуск и зашеметяващи плажове.

Филипините, които са на седмо място, известни с красивите си плажове, разполагат с над 57 936 км брегова линия, дива природа и изобилие от природни резервати.

Съседна Гърция заема седмо място. Известна със своята древна история и идилични острови, Гърция има и най-дългата брегова линия в Европа, която се простира на 20 921 км.

Девето и десето място са за Индия Мавриций.

Индия - родното място на йогата и медитацията, най-популярните техники за постигане на емоционално и умствено спокойствие, не е изненадващо, че страната присъства в тази класация. Средната температура е 23.65° C през цялата година.

Мавриций – мечтаната дестинация за меден месец, местните много добре знаят как да премахнат стреса. Въпреки че е малък остров в Индийския океан, страната има някои от най-живописните пейзажи, познати на човека. При средна температура, достигаща 22 ° C и ниски нива на шум и светлинно замърсяване, мирът тук никога не е мираж.

Топ 15 се допълва от Коста Рика (11), Португалия (12), България (13), Хърватия (14) и Испания (15).

Коста Рика - Тази централноамериканска нация знае перфектните условия за един релаксиращ ден - средни температури достигат 24 ° C, златни плажове и много зелени площи.

Португалия – С близо 3 218 км брегова линия, Португалия е популярна туристическа дестинация за онези, които се опитват да хванат лъчите на зимното слънце. В страната има 145 зелени площи, а всяка година работниците се радват на 35 дни годишен отпуск.

България – Като един от народите с най-богата култура в Европа, българите се радват на 32 дни отпуск годишно, което означава, че могат да разгледат различни паркове и музеи из страната, за да релаксират. Има само 569 км брегова линия, но България е известна със своите рози, а посещението в Розовата долина през летните месеци означава, че можете да си изберете букет.

Хърватия – С около 1000 острова тази страна се гордее с над 8046 км брегова линия, което я прави идеално място за почивка под слънцето. Всяка година нацията се радва на 33 дни отпуск, като ежегодно се провеждат много фестивали.

Испания – Близо 8 046 км брегова ивица, 36 дни годишен отпуск и възможност за парти в Ибиса или релаксация в провинцията, Испания звучи като идеалното място за бягство от стреса.

Индонезия
Индонезия
Австралия
Австралия
Исландия
Исландия

Езерото Пукаки, Нова Зеландия
Езерото Пукаки, Нова Зеландия